Search the Community

Showing results for tags 'problem'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Category Index
    • Rules - Terms of Use
    • The shape of the forum - a discussion, proposals, opinions.
    • tplinklogin.net oraz tplinkextender.net
    • Useful links
    • ftp://tplink-forum.pl
    • PHOTO GALLERY - TP-Link in your network
    • CONNECTED nr 4/2016 (13) - NEW
  • TP-LINK Forum
    • ADSL, DSL, LTE, PLC, USB - what model TP-Link buy?
    • BAZAR - buy or sell
    • HOME NETWORKS
    • GUIDES - FAQ - CONFIGURATION
    • FIRMWARE
    • NEWS in TP-LINK
    • Neffos - technical support
    • USER REVIEWS / EXPERT
    • EMERGENCY CONFIGURATION TP-LINK
    • ADVICE SERVICE
    • TRUSTED DISTRIBUTOR - SELLER TP-LINK
  • TP-Link imanuals
    • Wireless devices - standard AD
    • Wireless devices - standard AC
    • Wireless devices Dual Band
    • Wireless devices - standard N, 300Mb/s
    • Wireless devices - standard N, 150Mb/s
    • ADSL devices
    • Repeaters and boosters
    • Wireless cards
    • Routers 3G/4G/LTE
    • 3G Modems
    • SOHO switches
    • Powerline Adapters
    • IP cameras Cloud
    • Print servers
    • Antennas and accessories
    • Wired cards
    • Out of production
  • TP-Link rozwiązania SMB
    • Product Catalog SMB 2013
    • Product Catalog SMB 2015
  • TP-Link via alternative software
    • Who and where alternative forms software
    • Current firmware Gargoyle, LEDE, DD-WRT, OpenWRT, Luci, LEDE
    • TUTORIALS - FAQ - alternative software
    • Emergency configuration - alternative software
  • Networks, internet
    • FAQ - networks
    • Konfiguracja popularnych urządzeń sieciowych
    • Routers from other manufacturers
  • Inne dyskusje
    • Hydepark

Found 4 results

  1. Witam Wczoraj zakupiłem router TP-LINK Archer D50. Moim dostawcą internetu jest Orange (Neostrada) Skonfigurowałem go następująco podałem identyfikator i hasło Neostrady ustawiłem VPI:0 VCI:35 i PPPoA, konfiguracja przeszła pomyślnie. Żadnych innych opcji nie zmieniałem ponieważ jestem w tym zielony. Uruchomiłem grę Watch Dogs 2 i po ok 5 min rozgrywki zobaczyłem że na routerze zgasły kontrolki ADSL i Internet, wyłączyłem grę i na routerze zapaliły się kontrolki ADSL i Internet. Problem występuje też w innych grach. Problem występuje tylko przy rozgrywce online. Bete Ghost Recon Wildlans pobrałem bezproblemowo. Mój system operacyjny Windows 10 (64-bit) a antywirus Kasperky Total Security 2017. System, antywirus jak i gry oryginalne. Połączenie routera z komputerem poprzez kabel Ethernet. Proszę o pomoc być może trzeba w routerze załączyć jakąś funkcję.
  2. Witam,chciałbym prosić o pomoc w takim temacie.Mianowicie posiadam stałe łącze internetowe 100Mbs w chwili obecnej mam możliwość uruchomienia łącza 250Mbs. Niestety z jakiegoś powodu nie mogę uzyskać takiej prędkości ściągania na tym ruterze co wydaje mi się bardzo dziwne. Posiadam najnowszy dostępny firmware:Firmware Version: 3.13.15 Build 140319 Rel.41339n Hardware Version: WR1043ND v1 00000000 DANE MODELU Z NAKLEJKI = model Tl-WR1043ND ver 1.8 S/N 11873903523Prędkość ściągania kształtuje się na poziomie 100MBs zamiast zbliżać się do 250Mbs. Jak tylko włączę kabel WAN bezpośrednio w komputer stacjonarny (czyli pominę ruter) to tam na karcie sieciowej (stacjonarny PC lub nawet laptop bo sprawdzałem to na tych 2 urządzeniach) mam pełną prędkość łącza czyli blisko 250 np. 243-249Mbs.Z tego co czytałem ten ruter ma porty giga bitowe.Z czego mogą wynikać te ograniczenia ? Czy może ten konkrety ruter który posiadam(ver 1 - biały V1.8) nie jest w stanie obsłużyć takich prędkości po kartach LAN - połączenie kablowe ?Czy może musi być jakoś odpowiednio skonfigurowany.Bardzo proszę o pomoc. Generalnie liczyłem w momencie zakupu, że spokojnie ruter pociągnie połączenie po LAN większe prędkości ponieważ ma porty giga bitowe.Z poważaniem Piotr Wiśniewski PS. dodam, żę technik od ISP powiedział tylko, że dziwna sytuacja i zasugerował ze mimo ze ten ruter ma wszystkie porty WAN i LAN gigabitowe to jest za słaby i po kablu mogę maksymalnie uzyskać 110-130Mb/s po kablu. PS 2 załączyłem zdjęcie "test 250nr1" gdzie kabel od dostawcy internetu (ISP) ten co powinienem wpiąć w port WAN mam wpięty bezpośrednio do laptopa lub komputera stacjonarnego = efekt - praca na pełnym łaczu 252Mb/s. Drugie zdjęcie czyli "test ruter LAN do PC" kabel z internetem wpięty w WAN następnie połączony krótkim kabelkiem do komputera stacjonarnego i na tym komputerze wykonany test prędkości = wynik tylko -116Mbps. Trzecie zdjęcie "predkosc PS4 LAN" podpięta konsola ps4 po kablu (LAN) i tez wynik. Słaby. Generalnie kable sa sprawne - technik ISP również sprawdzał na swoim "nowiutkim" kat 5e i wszystko smigało ale jak kabelek wpiety bezposrednio do kompa (wtedy pełne łącze).
  3. Witam. Mam zamiar kupić Neffosa C5. Szukałem do niego dedykowanych romów itp... I nic nie znalazłem, więc do wyszukiwarki wpisałem mediatek mt6735 roms i tam znalazłem dwa romy dedykowane na twn właśnie procesor który ma neffos c5. Link do tej strony:http://www.mtkcrom.com/2016/06/galaxy-s6-rom-for-mt6735-64bit.html I moje pytanie jest takie, czy można by go wgrać na neffosa, czy są jakieś niebezpieczeństwa przy wgrywaniu:brick, bootlop itp... Czy by wszystkie funkcje telefonu działały i jak to zrobić?
  4. Witam. Mam problem z TP-Link TL-WA855RE. Otóż raz wszystko chodzi bardzo ładnie, a raz nie chodzi wcale. Czasami dioda pokazuje że urządzenie jest za daleko od routera, a czasami pokazuje ze jest w zasięgu sieci (mimo że ciągle jest w jednym gniazdku). Czasem jest problem nawet z połączeniem, a czasami nawet aplikacja Tether mi go nie wykrywa. Jakieś porady?