Administrator

IP.Board - zgłoszenia

110 posts in this topic

Da radę zwiększyć ilość tagów widocznych przy przeglądaniu wątków do 4? Teraz są widoczne 2 + więcej. 4 tagi się zmieszczą bez problemu i będzie bardziej czytelnie.

Edited by morfik
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

W panelu administracyjnym zaznaczone są wszystkie wartości na (bez ograniczeń) pewnie coś w css-ie to obcina.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dnia 8.10.2016 o 07:34, Administrator napisał:

Mówisz o ciemnym tle grafiki? Bo sam prontscreen jest taki jak powinien być, przynajmniej u mnie.

no nie jest - grafika w "górnej" warstwie jest półprzezroczysta i prześwituje treść strony spod spodu

 

przygotowałem SS na których to lepiej widać (logo TT) - przewinąłem stronę pod spodem

 

przezroczystosc1_screenshot-tplink-forum.pl 2016-10-09 15-33-45.png

przezroczystosc2_screenshot-tplink-forum.pl 2016-10-09 15-33-45.png

Edited by szopen
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Przepraszam ale ja nie widzę takiego problemu, ciemne to jest faktycznie troszkę przezroczyste ale sam screen już nie. Sprawdzałem w kilku wątkach na forum.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja ledwo widzę, więc tego rodzaju problemy mi raczej przeszkadzają…

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Może niech się ktoś jeszcze wypowie w temacie bo ja nie widzę problemu. Dla mnie jest wszystko czytelne na tych obrazkach.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dnia 8.10.2016 o 01:28, szopen napisał:

23. grafika po kliknięciu (w widok powiększony) jest częściowo przezroczysta  - przeszkadza to w analizie screenshotów

 

(dopiero kliknięcie "pełny rozmiar" powoduje otwarcie w osobnym oknie, gdzie przezroczystość nie występuje)

 

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 godzin temu, morfik napisał:

No właśnie niezbyt rozumiem problem. Jak to zreprodukować? :D 

kliknąć w dowolną grafikę wstawioną do posta, aby się powiększyła - wtedy widać że prześwituje

 

(tak zdaję sobie sprawę, z tego, że wiele osób tego nie widzi, bo widzą lepiej i po prostu im to nie przeszkadza, ale jak przypuszczam rozwiązanie problemu jest banalne i polega na ustawieniu zerowej przezroczystości tak wyświetlanego obrazka

 

PS problem nie jest powiązany lokalnie z przeglądarką, bo oczywiście w momencie, gdy wystąpił próbowałem innej i wszystkie tak wyświetlają

 

PPS w starej wersji forum problem nie występował

Edited by szopen
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

No właśnie patrzyłem różne fotki. Może u nas na linux'ach inaczej to działa i nie przebija? :D Ja mam tylko przezroczystość po bokach fotki, na samej nie mam, także nie wiem, niech się kto inny wypowie. :D

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Znalazłem life hacka na forum. :D  Przy pisaniu artykułów, a właściwie ich wklejaniu, gdy tekstu jest dużo, to ten formularz rozciąga się na całą długość tekstu bez żadnych scrollbar'ów. Ale jak się przyciśnie ctrl+f, wtedy widok automatycznie zostaje poprawiony i okienko formularza staje się normalne. :D

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

no cóż obawiałem się, że nie zostanę zrozumiany w kwestii problemu przezroczystości (ten cały fragment można w sumie wywalić do innego wątku). a teraz do rzeczy

 

25.chatbox_screenshot-tplink-forum.pl 2016-10-13 00-10-55.png

 

[bez numerka] bo sam nie wiem czy przypadkiem nie przekliknąłem - płeć w profilu miałem ustawioną na "kobieta" :D

 

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja też nie mam dostępu do tego czatboxa, wiec nie jesteś dyskryminowany ze względu na płeć. :D

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak sobie przeglądam opisy działów forum i trochę coś są one niekonsekwentne. Chodzi, np. o zapis TP-LINK. W części opisów figuruje jako TP-link, w innych TP-Link, a w jeszcze innych jako TP-LINK. Przydałoby się to ujednolicić.

 

Druga sprawa, nie odmieniać TP-LINK (TP-LINKa/TP-LINKu czy innych takich) w działach i opisach działów na forum. Trzymać się podstawowej nazwy, a jak ta nazwa gryzie się z pozostałą częścią opisu działu, to tak go dobrać, by fraza TP-LINK się pojawiła w podstawowej formie. Przykład:

"Podziel się zdjęciem swojej sieci domowej działającej na TP-linku "

"Podziel się fotkami swojej sieci domowej działającej w oparciu o urządzenia TP-LINK"

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do czatu mają dostęp tylko moderatorzy. Niestety nie było zainteresowania ze strony innych użytkowników więc wyłączyłem. Moja decyzja jest ostateczna.

 

Cytuj

ak sobie przeglądam opisy działów forum i trochę coś są one niekonsekwentne. Chodzi, np. o zapis TP-LINK. W części opisów figuruje jako TP-link, w innych TP-Link, a w jeszcze innych jako TP-LINK. Przydałoby się to ujednolicić.

 

Zapisuję i zajmę się tym problemem.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK więc czat odpuszczamy, skoro wyświetlanie (a właściwie jego brak) tej pozycji menu zostało poprawione dla zwykłych userów, swoją drogą decyzja chyba jest słuszna - ruchu tam nie było a jako narzędzie usprawniające moderację z pewnością się przydaje

 

ale… dziś pierwszy raz piszę jakieś większe wypociny "na bieżąco", czyli z wielokrotną edycją tego samego posta i oto co się dzieje (mało co mnie szlag nie trafił):

 

26. w trakcie edycji posta, gdy pojawiają się w danym wątku nowe posty od momentu rozpoczęcia edycji do wciśnięcia zapisz, to  cała ta edycja zostaje utracona

 

chodzi o drugi post w tym wątku:

 

Edited by szopen
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now