Administrator

Administrator
  • Zawartość

    12470
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

  • Wygrane w rankingu

    23

Zawartość dodana przez Administrator

  1. Czyli używasz wifi z CPE a co za tym idzie masz wolniejszą prędkość łącza bo urządzenie ma tylko jedno radio którym musi odebrać a potem nadać sygnał wifi. Idealna konfiguracja to WISP i podłączenie kablowe do swojego routera bezprzewodowego który rozprowadzi ci internet bezprzewodowo po mieszkaniu.
  2. Te o których piszesz czyli WISP.
  3. Czyli korzystałeś cały czas z wifi robiąc te testy prędkości?
  4. Urządzenie CPE określa wydajność liku na 72/19Mbps więc pytanie czy "darmowe Wifi" nie obniża prędkości dla klientów WISP lub w zależności od obciążenia.
  5. A skąd mam to wiedzieć!? Na stronie masz dostępne dwa pliki ze starszymi firmware-ami więc próbuj jeżeli obecny soft na to pozwoli. Chociaż nie sądzę ze to jest problem. TL-MR3020_V1_150812(beta) TL-MR3020_V1_140610
  6. Tak można powiedzieć że router posiada dwa zasilacze ten który wkładasz do gniazdka i ten który bezpośrednio zasila port USB. Jeden z drugim jest powiązany. Skąd to wiesz? Robiłeś jakieś pomiary? Mogło się coś zmienić w ostatnim czasie. któryś z sąsiadów założył sobie wzmacniacz, powstała jakaś budowla w okolicy, drzewa się zazieleniły problemów dla fal radiowych może być wiele. Napisałem ci co masz zrobić aby potwierdzić lub zaprzeczyć moim domysłom. Bierz pod uwagę że pomagam zdalnie i za ciebie tego nie zrobię.
  7. Cały czas mówię o zasilaczu routera lub wydajności portu USB samego Tp-linka (500mA) która dla ZTE może nie być niewystarczająca szczególnie wtedy kiedy poziom sygnału z BTS-a dostawcy nie jest najlepszy.
  8. A tego to nie wiem. To co widzę w logach trzeba by potwierdzić przez sprawdzenie zasilacza plus hub aktywny. Modemy ZTE są bardzo prądożerne tym bardziej kiedy mają słabszy sygnał z BTS-a.
  9. Według logów to 5 minut a nie 15 Druga sprawa to wygląda że modem się ciągle resetuje, problemem może być brak wydajności prądowej na porcie USB. Dobrze było by spróbować na innym zasilaczu lub podłączyć modem przez aktywny hub USB.
  10. Trochę mało te parę sekund z logów. Odczekaj te 15 minut i wtedy wrzuć informacje.
  11. Włóż modem do routera odczekaj jakieś 15 minut i wtedy pokaż jeszcze raz Status a logi tak jak mówiłem wrzuć przez Save Log w formie pliku tekstowego.
  12. Wygląda źe router nie rozpoznaje modemu. Wcześniej przed aktualizacja połączenie działało?
  13. Patrz zakładki w menu konfiguracyjnym routera. Status System log - klikasz save log i wrzucasz plik z tekstem na forum
  14. Pokaż zakładkę status po konfiguracji i logi routera. Status najlepiej w formie printscreen-a.
  15. Wątek uważam za rozwiązany więc zamykam. W razie problemów zapraszamy ponownie do nas na forum. Kiedy chcesz ponownie otworzyć wątek pisz: pomoc@tplink-forum.pl Pozdrawiam administracja forum!
  16. Daj zieloną strzałkę w górę i dobrze mów o naszym forum wśród znajomych Pozdrawiam!
  17. DHCP wyłączyłeś na WR743ND? Bo w DNS-ach masz 192.168.123.2 a powinno być 192.168.123.1
  18. Co pokazuje polecenie ipconfig na laptopie? Jak ustawiłeś adresację na routerach? https://tplink-forum.pl/index.php?/topic/1774-polecenia-konsolowe-w-cmd/
  19. Aby zalogować się na router Tp-Link musisz odłączyć ZTE od komputera. Potem w przeglądarce wpisujesz http://192.168.0.254 i logujesz się na router MR3020 aby skonfigurować połączenie 3G/4G. W czasie konfiguracji routera nie jest potrzebny ci dostęp do internetu.
  20. To jednak podstawowa wiedza, no ale spróbujemy https://tplink-forum.pl/index.php?/topic/1774-polecenia-konsolowe-w-cmd/ Co pokazuje ipconfig /all kiedy masz podłaczony router przez kartę sieciową komputera?
  21. Dostajesz jakaś adresację na kartę sieciową z DHCP routera? Po aktualizacji robiłeś reset do ustawień fabrycznych?
  22. Podłączając przewód sieciowy zapala się jakaś dioda (komputerek) na routerze?
  23. Port WAN nie jest używany w konfiguracji AP więc to cię nie interesuje.
  24. Czyli WR743NDv2 skonfiguruj jako AP. Operation Mode - robisz jako Router - potem Save i pewnie będzie chciał zrobić reboot (ponowne uruchomienie) Konfiguracja jako AP (port WAN pusty) - https://tplink-forum.pl/index.php?/topic/668-router-bezprzewodowy-jako-ap-punkt-dostępowy/ Pamiętaj o adresacji żeby nie było konfliktu adresów i aby urządzenia miały adresy z jednej podsieci abyś nie maił problemów w zarządzaniu routerami.
  25. Czyli między głównym routerem WR841 i WR743nd masz położony przewód (skrętka komputerowa)?