Heinz

Administrator
  • Zawartość

    4766
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

  • Wygrane w rankingu

    14

Ostatnia wygrana Heinz w Rankingu w dniu 28 Marzec

Heinz posiada najczęściej lubianą zawartość!

Reputacja

336

O Heinz

  • Urodziny 11.12.1985

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Lokalizacja:
    Zawadzkie

Ostatnie wizyty

1229 wyświetleń profilu
  1. Wybierz WISP jeśli podłączasz więcej niż jedno urządzenie do CPE. Jak podłączasz tylko xboxa to opcja Client będzie odpowiednia. Reszta tak jak napisał @Administrator
  2. Podłącz się kablem do tego CPE210 i nie włączaj AP na nim. Sprawdź prędkość.
  3. OK. Problem pierwszy to APN. Wybierz z listy "inny" plus który APN ma ustawiony na "internet" Drugim problemem może być zbyt słaba wydajność prądowa portu USB bo widzę rozłączenie modemu i ponowne podłączenie. polecam wgranie Gargoyle z eko.one.pl które ma interfejs w języku polskim i dodatkowo parę usprawnień.
  4. Włącz router bez modemu i poczekaj aż się uruchomi podłącz modem do portu USB wejdź na stronę konfiguracyjną Gargoyle i przejdź do system - log systemowy. wklej zawartość na forum
  5. Zobacz ten dział: https://tplink-forum.pl/index.php?/forum/70-pliki-recovery/ temat na górze to instrukcja a w innych tematach masz pliki.
  6. Próbowałeś tego hd-idle? Do gargoyle jest plugin: https://eko.one.pl/forum/viewtopic.php?id=2792
  7. Przejrzyj jeszcze ten dział: https://tplink-forum.pl/index.php?/forum/70-pliki-recovery/ Oraz nieco mniej opisany ale na windowsie poradnik recovery: https://tplink-forum.pl/index.php?/topic/1042-tryb-recovery-w-tp-link/
  8. Jak dokładniej zachowuje się dioda SYS? Próbuj trybu recovery: https://tplink-forum.pl/index.php?/topic/5368-jak-przy-pomocy-trybu-recovery-odzyskać-router-tp-link-na-przykładzie-tl-wr1043nd-v2/
  9. Możesz spróbować zresetować go przez tryb failsafe lub recovery. W trybie recovery możesz odrazu podać mu nowe gargoyle-sysupgrade.bin Co do resetowania to przycisk nie działa w tym modelu, bo został uznany bardziej za WPS niż Reset.
  10. Próbowałeś zaktualizować mu oprogramowanie trybem recovery? Najlepiej na Gargoyle w wersji 1.9.2.x
  11. Router nie dzieli podsieci tylko tworzy nową. Jeśli podasz mu na WANie dowolny adres z 192.168.0.x to za nim podsieć musi być inna niż 192.168.0.x inaczej routing nie zadziała. Hosty mogą być podłączone do switcha ale ustawienie im adresów wg ww przykładu zapobiegnie widoczności. Czyli muszą być dodatkowo dwa serwery dhcp gdzie w zależności od ustawienia będą rozdzielać IP hostom wg podłączenia do odpowiednio skonfigurowanych portów. Kolejny punkt to ustawienie bramy domyślnej aby urządzenia miały dostęp do internetu. Adres bramy musi wskazywać na router który odpowiednio pokieruje pakiety na zewnątrz sieci.
  12. Próbowałeś też wymuszać 4G wybierając 4G only?
  13. Nie wgrywałem innego firmware do routera tego routera ale w innych modelach nie było problemu.. Odradzam wgranie firmware dla USA i KOLUMBIA (są te same), jest szansa, że router zostanie "zregionizowany" i będzie można potem tylko wgrywać firmware dla wersji US. Do tego firmware ma ograniczenie wifi dla regionu USA. Rosyjskie firmware jest w języku rosyjskim Rumuńskie firmware to beta która ma wprowadzoną obsługę IPv6. Więc nie warto zmieniać firmware bo tam nic "nowego" nie ma dla naszego regionu.
  14. No t bardzo dziwna sprawa. Jeszcze co przychodzi mi do głowy to praca modemu w sieci plus na częstotliwości w której sobie nie radzi. Niestety w tym sprzęcie nie wybierzesz sobie częstotliwości na jakiej modem ma się łączyć z BTSem. Możesz za to spróbować wymusić połączenie jako 3G ( wybierając 3G only) i spróbować czy nadal będzie się to wieszać.
  15. Jedynie co przychodzi mi do głowy to wymiana karty sim u operatora. Jeśli to jakaś starsza wersja karty to może tu być problem z routerem. Co do obciążenia BTSa to nie szukał bym w tym problemu bo jak widać sypie się połączenie między modemem a routerem lub sam modem się zawiesza. Skoro na innej karcie działa to jedynie w tym bym szukał problemu.